Kemer

Turkse vakantie

Reizen 0 Reacties

Allereerst: de Turkse Rivièra in Kemer is anders dan die in het populaire, voornamelijk toeristische Side. Er zijn veel vooroordelen rond de stad: veel mensen zien hier niet op vakantie, vaak omdat er te veel Russen zijn. Om het voorzichtig te zeggen: dit is onzin. Russische gasten vormen misschien een derde van alle toeristen in Kemer. Dat gezegd hebbende, wanneer waren generalisaties van individueel gedrag ooit van toepassing op een hele natie? Alleen maar.

Een mooie, goed verzorgde promenade die wordt gekenmerkt door palmbomen en filigraanbeplantingen, een schone, groene winkelgalerij met echt geweldige winkels – van merkwinkels tot particuliere verkopers, het hart van de shopper lacht hier. Je kunt hier trouwens je onderhandelingsvaardigheden testen, maar ook op de royaal ontwikkelde, kleurrijke markt. De dealers, evenals de verkopers in de winkels, spreken heel goed Duits, en sommigen wonen al een paar jaar in Duitsland. Ook, maar niet alleen een belevenis voor kinderen: het dolfinarium. Als u iets anders wilt dan de all-inclusive verfijningen van uw hotel: in Kemer vindt u een opwindende en diverse bar- en pubcultuur. De lokale verscheidenheid aan hotels kan gemakkelijk worden verwend – niet voor ons, maar eigenlijk Kemer maakt in ieder geval indruk met een aantal voorzieningen. De grootste is waarschijnlijk wonen op een prachtige locatie qua locatie en architectuur, met de levendigheid van een stad, maar ook met onmiddellijke mogelijkheden om je terug te trekken. De perfecte combinatie van avontuur en ontspanning.

De rustige stad ligt ruim 40 kilometer van de provinciehoofdstad Antalya en hoe dichter we bij Kemer komen vanaf de luchthaven, hoe dichter het imposante Taurusgebergte bij de kust komt. Dit is precies waarom we naar deze hoek in het uiterste noordwesten van de Turkse Rivièra wilden gaan: de bergen aan de ene kant, de Middellandse Zee aan de andere – en wij in het midden, direct aan het privéstrand van het hotel – dat overigens bekroond werd met de Blauwe Vlag! Het water is glashelder, want (en dat moet je leuk vinden en willen) Kemer heeft geen zandstrand. Voor mij was het eigenlijk de eerste vakantie op een puur kiezelstrand. Maar niet de laatste. Geniet van een bad in dit vloeibare kristal, waarin de Middellandse Zee transformeert en alle kleuren van de lucht weerkaatst en je weet waarom…. Elke strandwandeling wordt twee keer zo mooi.

Wij zijn geen fan van grote resorts, daarom hebben we voor Turkse begrippen gekozen voor een klein hotel met 246 kamers. De faciliteit ligt direct aan de strandpromenade van Kemer. Tot nu toe heb ik nog nooit de behoefte gehad om een ​​kamer met uitzicht op de oceaan te boeken. Eerlijk gezegd: vanaf nu zal ik dat altijd doen. We wonen niet in de directe nabijheid van de zee, de Oostzee of Noordzee zijn met de auto in vijf tot zes uur te bereiken. Het is ongelooflijk rustgevend, de avondzonsondergang en ongelooflijk motiverend om de ochtendzonsopgang vanaf het balkon te zien, plus de Middellandse Zee, die glinstert in warme tinten, bijna dansend.

De foyer en de ruime tuin zijn stijlvol, maar niet overbelast. Het personeel behandelde ons hartelijk en behulpzaam, maar niet opdringerig. Snel en stil, als kleine bijtjes, zorgen ze voor het welzijn van de gasten zonder de aandacht voor detail uit het oog te verliezen: er is de bejaarde tuinman die net zo gepassioneerd is over het verzorgen en verzorgen van de prachtige palmbomen als de delicate bodembedekker. Er zijn de obers die hun favoriete wijn uiterlijk op de tweede avond kennen en klaar hebben aan de gewenste tafel. Zo is er de hotelmanager, die niet alleen op de achtergrond handelt, maar elke gast persoonlijk verwelkomt en een vriendelijk woordje te zeggen heeft. Er is de mooie jonge Turkse vrouw die ons verwelkomt in traditionele gewaden bij de ingang van het hotel met Turkse honing. – Ja, de gast is van harte welkom bij Fame Residence Kemer & Spa!

Het is algemeen bekend dat service erg belangrijk is in Turkije. Bij Fame Residence Kemer ervaren we het subtiele verschil. Beleefd, maar niet in de koele, maar de warme, eerlijke manier, aandacht voor detail, zonder te verdwalen in snuisterijen, professioneel en toch menselijk en benaderbaar. We voelen wat de hotelmanager bevestigt: alle hotelmedewerkers hebben vanaf het begin geleerd wat ze hier werken. Tot zover technische competentie. Maar bovenal had de Fame Residence Kemer & Spa sociale vaardigheden, en dat was voor mij de kers op de taart, die nodig is voor een uitstekende service. U kunt zien dat de medewerkers hun werk graag doen – of laat de gast het niet voelen, mocht er ooit een dag zijn waarop dit niet het geval is.

Laten we eerlijk zijn: thuis, en vooral op vakantie, verhoogt het de stemming – lekker eten. We hebben uitstekend eten kunnen ervaren en een variëteit die ongeëvenaard is voor zo’n klein hotel. Perfect gebakken gerechten, de beste desserts, verse, knapperige salades, vers bereide roerei voor het ontbijt: alles inbegrepen, maar met stijl graag. We ervaarden een bijzonder sensationeel soort bedankgebaar op een vrijdagavond, kort na het eten: een enorme cake werd door verschillende chef-koks naar het zwembad gedragen, net als verschillende dienbladen met champagnekommen. Op deze fijne manier bedankte het hotel elke gast voor zijn aanwezigheid. We zijn ontroerd, blij, betoverd.

We zijn net zo kleine fans van permanent entertainment en geluidsversterking door animators als van grote hotels. Ongetwijfeld maken ze voor velen deel uit van hun vakantie als zout water in de zee. Als je net als wij bent en je houdt van discreet entertainment, dan is de Fame ook jouw hotel! Het avondentertainmentprogramma werd gekenmerkt door stijlvolle liveshows – dansen, zingen – maar geen karaoke- of bingo-avonden. Zachte animatie is het motto. Er is echter een miniclub voor de jongere gasten van 4 tot 12 jaar, evenals verschillende mogelijkheden voor zachte sportactiviteiten zoals tafeltennis of darts. Er is ook een parasailstation vlakbij het hotel.

We genoten er vaak gewoon van om ’s avonds in een van de stijlvolle bars te gaan zitten met een glas wijn of een heerlijke cocktail, naar de muziek te luisteren in de buitenruimte van het hotel en goed amusement te hebben. Er is voor elk wat wils op het gebied van zowel culinair als interieur. Puristische banken, comfortabele vleugelstoelen, fijne barkrukken. De sfeer tilt in ieder geval de stemming op.

Wellness in het Turks betekent diepe ontspanning dankzij de hamam: het hotel heeft een hoogwaardige spa met een ruim binnenzwembad en een sauna. Hier kunt u gemakkelijk enkele uren verdragen, zij het met massage en / of cosmetische behandelingen, aromatherapie, in de jacuzzi en, en, en…. En als je in het hotel zo’n geweldige spa hebt en een Turks bad deel uitmaakt van het all-inclusive programma, laten we dat dan niet twee keer zeggen – een beetje wellness hoort immers bij een meidenvakantie! Het oosterse stoombad is een belangrijk onderdeel van de islamitische baden en fysieke cultuur en is naast Turkije ook wijdverbreid in de Arabische en Iraanse regio’s. Onze motivatie voor de hammam was niet zozeer een religieuze, maar eerder voortgekomen uit ons verlangen om te ontspannen en de nieuwsgierigheid om dit deel van een cultuur die ons vreemd was te leren kennen. Eerst moesten onze poriën zich openen: dus moesten we zweten naar de sauna! Twintig minuten later bevonden mijn moeder en ik ons ​​op marmeren stenen. Ik overdrijf niet als ik spreek over schuimbergen waaronder we liggen. Het waren vederlichte bergketens. En het was geweldig, net als de volgende diepe reiniging inclusief massage. Niet alleen diep gereinigd, maar vooral ook diep ontspannen, ontvingen onze mannen ons thuis na 11 dagen Turkse zon. Al met al kan ik zeggen: een vakantie in Kemer in het algemeen en bij Fame Residence Kemer & Spa in het bijzonder is een reis waard – en het hotel is elk van zijn 5 sterren waard!