Side

Strandvakantie Side

Reizen 0 Reacties

Het moet een strandvakantie worden! Alles inclusief !! Pure ontspanning !!! In november. In 2010, toen ik worstelde met een burn-out en verdriet om mijn man. Uiteraard waren excursies, oude tempels en archeologische musea in de omgeving een aanrader. En het zou ook niet te ver weg moeten zijn.

Side, oude stad aan de Turkse Rivièra

Na zorgvuldige overweging kwam voor mij alleen Turkije in het geding. Na wat speurwerk koos ik voor Side, deze oude stad aan de Turkse Rivièra. Ja, ik raakte betrokken bij iets totaal nieuws voor mezelf! Niet individueel maar als pakket. Geen rondje maar een strandvakantie. En alles inclusief, want ik had geen zin om op zoek te gaan naar een restaurant, onbeheersbare kosten en de hele organisatie. Ik wilde eindelijk herstellen! Ook de mogelijkheid om online te boeken hielp me: ik zocht en vond een leuk 5-sterrenhotel. (Vandaag Side Mare Resort).

Side – Sorgun – Manavgat

Aan de Sorgun-kant, de wat rustigere hoek van Side. Het bood me alles wat ik me had voorgesteld voor deze vakantie in november: een comfortabele en ongedwongen sfeer. Voor het hotel ligt een prachtig strand met veel ligstoelen en watersporten, ook in het winterseizoen.
De weg aan de andere kant van het hotel leidt naar Kumköy en Side. Veel gedeelde taxi’s, dolmus, rijden de route. Met andere woorden: snel en goedkoop daar geraken. Aan de overkant van de weg ligt een dennenbos, prachtig. Verschillende wandelingen door het bos leidden me tot ontmoetingen met schildpadden, slakken en veel vogels en konijnen.
Ik was bijna elke ochtend direct na het ontbijt weg. De andere gasten gingen naar hun ligbed op het strand, ik verliet het hotel aan de andere kant. Met de dolmus was ik heel snel in Side.
Side – de plaats

De stad Side heeft al veel te bieden waar het hart van mijn archeoloog sneller van gaat kloppen. Om in het centrum van de rustige plek te komen, moet je door oude ruïnes gaan. Een theater en talrijke oude muren uit de Romeinse tijd bevinden zich recht voor de hoofdingang. De dolmus gaat maar zo ver als hier.
Daarna gaan we te voet verder. Natuurlijk zijn er in de hoofdstraat heel veel winkels die souvenirs en kleding verkopen. Maar dan bereik je de kleine haven. Hier zijn de schepen die vertrokken voor de korte tochten langs de kust. Leuk om de Turkse kust per schip te verkennen! Er zijn zoveel kleine eilanden en verborgen stranden! Natuurlijk leidde een van mijn eerste reizen me naar de laatste nog staande zuilen van de oude tempel van Apollo, die het herkenningspunt van Side zijn geworden.
Laten we dan naar de zijstraten gaan! Kleine restaurants met uitzicht op zee, verborgen oude muren – ik heb ervan genoten! Indrukwekkend is ook de promenade naar het noorden. Er gebeurt niet veel in november. Sommige hotels zijn in de winter gesloten. Maar er is nog genoeg te beleven om met een verfrissend sinaasappelsapje of thee te gaan zitten en te genieten van het panorama. Zelfs als ik all inclusive had geboekt, trakteerde ik mezelf ook op een heerlijke verse vis in een van de restaurants.
Alles inclusief! Ik was gewoon opgewonden:

Een geweldig ontbijtbuffet met vers fruit en heerlijke roerei. Meestal heb ik de lunch niet eens meegemaakt omdat ik nog onderweg was. Vaak kwam ik net op tijd bij het hotel om een ​​hapje te eten aan de strandbar. Daarna koffie en heerlijke taarten. ‘S Avonds was er altijd een zeer smakelijk en uitgebreid buffet. Ik vond het niet erg dat er bijna om de avond gebakken forel was. Dat had bij mij vaker kunnen gebeuren. Maar er was ook een enorme keuze aan internationale en Turkse gerechten, salades en bijgerechten. Geen reden om het eten saai te vinden. Het dessertbuffet was mijn persoonlijke ondergang! Na een paar dagen gaf ik het verzet op en at ik ronde puddingen en cakes.

Maar ik was de volgende dag weer onderweg: te voet door het bos naar de kleurrijke markt in Manavgat, met de bus en een lange wandeling naar het theater van Aspendos, of zelfs naar Alanya. De omgeving van Side biedt zoveel mogelijkheden dat je het niet in 14 dagen kunt doen. Ik wilde tenslotte ook rusten!

De hamam in Side – een heerlijke droom!

Ik trakteerde mezelf op wellness met bezoeken aan een Turks bad, de hammam. Elke 2 dagen ging ik met magische handen naar Ali. Heerlijk, zo’n bad! Eerst lig je op een warm platform en word je gewassen en ingewreven. Ik heb geen remmingen en ik stond er niet op om door een vrouw te worden gebaad. Ali was gewoon goddelijk! Altijd feitelijk en afstandelijk. Het wassen gebeurt met veel schuim. Ik kan niet beschrijven hoe geweldig het voelt! Zo zacht, zo teder, zo ontspannend!