Kamerplanten verzorgen

Wonen 0 Reacties

Planten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse woonkamers. Ook op andere plekken kom je steeds vaker planten tegen, zo kan je bijvoorbeeld je badkamer, je kleuren of je slaapkamer opfleuren met een mooie plant. Op welke manier is kamerplanten verzorgen het makkelijkst?

<3>Plek in huis

Belangrijk is om te weten waar je je plant moet plaatsen. Heb je een plant die op een koele, schaduwrijke plek moet staan, of heeft jouw plant meer behoefte aan een warme plaats in de zon. Probeer hier zo veel mogelijk rekening mee te houden, zodat je plant optimaal tot zijn recht kan komen.

Water geven

Net als bij de plek in huis, is het per plant verschillend hoeveel water er nodig is. De ene plant heeft dagelijks een slok water nodig, terwijl de andere plant slechts eens per maand een klein beetje water nodig heeft. Geef je je plant te veel water, dan kan deze verdrinken. Geef je hem te weinig dan zal hij uitdrogen. Beiden zorgen ervoor dat je plant het lastig krijgt en hard moet werken om in leven te blijven.

Soort grond

Ook de soort grond is per plant verschillend. De ene plant heeft een zandgrond nodig, terwijl de andere plant een grondsoort nodig heeft waar veel voedingsstoffen in zitten. Daarnaast hebben sommige planten nog regelmatig extra voeding nodig om voldoende te kunnen groeien.

De ananasplant

Als voorbeeld nemen we de ananasplant. Dit is een plant die vaak op slaapkamers te vinden is, omdat sommige mensen erin geloven dat deze plant het snurken verminderd. Ook in de woonkamers is deze plant een graag geziene gast vanwege zijn decoratieve uitstraling. De ananasplant heeft voldoende licht nodig, maar wanneer je hem in het raamkozijn zet krijgt hij teveel licht binnen. Daarnaast kan deze plant ook niet heel goed tegen warmte, dus is het slim hem niet direct naast de verwarming te zetten.

De ananasplant is een plant die normaal te vinden is in het tropisch regenwoud. Hij houdt daarom van een vochtige omgeving. Geef je ananasplant dan ook wekelijks een grote slok water, maar zorg dat de grond niet te nat wordt. Dit maakt dat de wortels kunnen gaan rotten. Ananasplant verzorgen is dus niet altijd zo eenvoudig als het lijkt.